1-2 dages levering    Billig fragt    EAN betaling
Bøger og magasiner - Dan Schein, Bog

Bøger og magasiner

Dan Schein, Bog

DKK 199,95
Denne vare er udsolgt
I forbindelse med Naked Pictures udstillingen i Købehavn udkommer denne lækre bog om Dan Scheins praksis fra 2011-2017 - udgivet af Brask Publication i samarbejde med Galleri Tom Christoffersen.

Galleri Tom Christoffersen præsenterer Naked Pictures, med nye malerier af den amerikanske kunstner Dan Schein. Disse hektiske bemalede lærreder er beboet af hans seneste tragikomiske personager - en lang rolleliste af sjofle mænd med langt hvidt skæg, tegneserieagtige vilde dyr, hunde med opspilede øjne, forhistoriske svin, bibelske slanger og badende kvinder tilsyneladende forlegne over de post-apokalyptiske scener de er malet ind i.

Scheins vignetter er proppet fuld af idiosynkratiske hilsner til det traditionelle, det moderne og en angstfyldt subjektivitet, nidkært balancerende lige på kanten til agitation i hans steppebrands-penselstrøg og dystre palet. Nogle er lige fra kunsthistoriens annaler - en antydning af "bonde-genre? maleri af Bruegel den Ældre og Goyas raderinger af den spanske tortur, en anelse af Hieronymus Bosch Gamle Testamentelige helvede eller Max Beckmanns grundigt udførte magiske realisme. Andre scener er dog umiskendeligt nutidige - de virtuelle verdener fra computerrollespil, eller en stolt kvinde klædt i nittede SM stropper fastgjort til en gammel mand med en prædikants skæg. Deres mærkværdighed bliver understreget af kunstnerens signaturpalet, der tenderer mod det matte og mudrede med en skæv iblanding af levende, skarpe farver, som løfter disse scener længere ind det dystopiske.

I værkerne vender Schein også gentagne gange tilbage til den ældgamle maleriske anstifter for nøgenhed: badning. Hvor Titian gav os den sensuelle Diana plaskende i en græsk grotte og Renoir en erotisk ladet Batseba, er Scheins figurer ? selvom de tilbyder en snedig kommentar til samtidig seksualitet ? alt for apatiske i deres bizarre situationer til at være sexede, selv i deres skamløse nøgenhed. Om de så balancerer på kanten af et badekar, spidfisker i åen med et manisk bugnende malet øje eller er stuvet sammen i en vild sø omringet af døde træstubbe, efterlader disse mennesker os måske ubehageligt til mode, grinende eller forfærdede, men aldrig specielt imponerede over deres tiltrækning.
På trods af deres tydelige grinagtighed er disse scener uhyggelige og utroligt følelsesladede. Et strejf af Scheins humor bliver brugt som et filter, nærmest en form for håndteringsmekanisme, for den enorme brutalitet mennesker er i stand til at påføre verden og hinanden.
Relaterede produkter