Dansk Engelsk
< 1 >
 • 30.08.2016 ParticleMan FMD ZadeOne udgiver vinyl d. 10. september ParticleMan, DJ FMD og ZadeOne udgiver snart et fælles projekt, der samtidig også er debut-udgivelsen for den engelsksprogede rapper ParticleMan. En konstellation med mange års erfaringer og iagttagelser på rygraden - både på og udenfor Hip Hop scenen. Men det er først og fremmest kærligheden til selvsamme kultur der har bragt postbudet, typografen og skolelæreren sammen om EP'en "Still Care", der udkommer på vinyl og digital gennem Idiotsikker Records d. 10. september.  Producerne DJ FMD og ZadeOne udspringer fra oldschool undergrundsbandet Frez Force Crew. Det første live band I DK der udelukkende optrådte med beats fra 2 DJ's på pladespillere og en MC. ParticleMan har været et etableret navn I dansk engelsksproget rap i mange år. Han er i hiphopkredse blevet fremhævet som en rapper med mange facetter - både i indhold, levering og udtryk.

  Vi er hos Run For Cover så heldige at få et begrænset antal af den limiterede vinyl som en af de eneste butikker.


  ParticleMan FMD ZadeOne - Still Care, LP
  Kategori: RFC Anbefaler, Nye Varer
 • 29.08.2016 Malk De Koijn tager på turné! Verdens farligste rap-gruppe, Malk De Koijn, har netop annonceret at de drager på Danmarks-turné til november.

  D. 11.11, Skraaen - Aalborg
  D. 12.11, Posten - Odense
  D. 18.11, VoxHall - Århus
  D. 19.11, VoxHall - Århus
  D. 25.11, Den Grå Hal - København
  D. 26.11, Den Grå Hal - København

  Billetter til koncerterne bliver sat til salg d. 31.8.


  Kategori: Artister vi elsker
 • 29.08.2016 Nyt album fra L.O.C...og dog! L.O.C. har netop meddelt at han den 28. oktober udsender albummet "Anno XV" på Virgin Records. Albummet, som er det 10. i rækken fra ham er en "Greatest Hits" plade bestående af 27 af de største hits samt 3 nye tracks.

  I forbindelse med udgivelsen af "Anno XV" afholder han og 4 eksklusive koncerter!


  Kategori: RFC anbefaler
 • 26.08.2016 12 rappere på 12 timer! Så er det i dag vi udsender det længe ventede album "Clockwork" der er et vaskeægte koncept-album. Rapperen LarsEfx (tidl. O.R.) har her samlet 12 af hans yndlingsrappere og hver især har de fået én time til at spytte de bedste linier de kunne. Det hele er samlet under banneret "Clockwork" og albummet, der udkommer på lækker hvid dobbeltvinyl, indeholder features fra bl.a. Pede B, Mund De Carlo, Trepac, Supa (tidl. SupaJan,) Khal Allan med flere. Vinylen er kun trykt i 300 ex.

  Du kan bestille herligheden her!

  Der er også lavet en video til udspillet - tjek det her!


  Kategori: RFC anbefaler
 • 26.08.2016 Ny single fra L.O.C. Der har længe været stille om L.O.C. og det plejer som regel at betyde, at han er igang med nyt materiale. Denne gang er heller ingen undtagelse. L.O.C. har netop udsendt den helt nye single "Ti Fod Høj" som du kan høre her! L.O.C. er igen vendt tilbage til Virgin Records, hvor det hele startede for 15 år siden. Der er endnu ikke noget info vedrørende et evt. fuldlængdealbum men vi følger op, når der sker mere.

  God lytter!
  Kategori: RFC anbefaler
 • 19.08.2016 Første album fra De La Soul i 12 år ude d. 26. august Efter 12 års pause og ventetid er De La Soul endelig tilbage med deres nye album "and the Anonymous Nobody" og de er nu uafhængige artister helt fri fra pladeselskaber, der skal blande sig i den kreative proces.

  I tråd med hiphoppens rødder inkorpererer det nye album elementer af jazz, funk, rock, country western og andre stilarter. Samplingen har altid været en stor og vigtig ting for De La Soul, men over de sidste tre år har de arbejdet sammen nogle af L.A.'s fineste studiemusikere og indspillet improvisative uforberedte jamsessions. Alt fra banjo til bas, til tider dusinvis af musikere - andre kun en enkelt - det hele indspillet i det legendariske Vox Studio på gammelt analogt udstyr.

  Over 200 timers optagelser er blevet samplet, loopet, chopped, filtereret og arrangeret helt frit uden at skulle bekymre sig om rettigheder.

  "Hvad vi har gjort er at vi har skabt vores egne crates - album efter album som jeg kan sample fra. I vores verden er det vi har skabt frihed. Frihed til at lave den kunst vi tror på uden at gå på kompromis med vores vision. Det er det vi altid har ønsket, altid har troet på og altid har kæmpet for"


  Vil du høre albummet før tid er der mulighed for at gøre det til en grill og lyttesession i Nørrebroparken onsdag d. 24. august. Læs mere her. Du kan forudbestille albummet på limiteret rød vinyl allerede nu her.


  De La Soul - ... and the Anonymous Nobody, 2LP
  Kategori: Nye Varer, RFC Anbefaler
 • 18.08.2016 DM i Freestyle Rap 2016 For nogle få dage siden blev det offentliggjort at MC's Fight Night desværre lukker og slukker efter 16 år som den absolut største freestyleturnering i Danmark. Det har efterladt et tomrum og en masse rappere der havde planlagt og håbet på at stille op til finalen, der ellers var offentliggjort d. 15. oktober.
  Ud af det tomrum er nu opstået DM i Freestyle Rap, der afholdes samme dag, dog i et lidt andet format.

  "Vi kan på ingen måde forvente, og ønsker heller ikke, at være præcis det samme show, som kun MC's Fight Night i sin tid kunne være. I stedet vil vi forsøge at holde liv i turneringsformatet, i mere rå og upolerede omgivelser, i et show der på én gang forhåbentligt vil minde om det Fight Night var, og samtidig være et helt nyt take på måden at opleve battlerap på en større skala".

  Deltagere, dommere, samarbejdspartnere og billetsalg vil blive offentliggjort inden for de næste par dage, men vi er glade for at nogen vælger at forsøge at holde liv i freestylemiljøet herhjemme og føre formatet videre.

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 18.08.2016 Run For Cover Cast er tilbage! Don't call it a comeback - men det gør vi none the less. Vi er tilbage efter en god pause på en tre måneders tid med afsnit nummer 61 optaget i vores nye lokaler på Hvidovrevej 80a. Med os i studiet har vi LarsEFX og Nota Bene, der fortæller anekdoter og præsenterer Clockwork: 12rappere12timer albummet, som udkommer meget snart - plus hele to eksklusive numre!
  Og så siger vi selvfølgelig velkommen tilbage til verdens yngste over 40, manden med cigaren, Torben Portland.

  Dogmelistic
  Dialekten - Ude af frekvens

  Clockwork, 2LP
  Diverse - Clockwork: 12rappere12timer, 2LP [Limiteret Hvid Vinyl]
  Kategori: RUn For Cover Podcast
 • 16.08.2016 Den danske producer HansSOLO hooker up med amerikanske Sincere Den aarhusianske producer og Pro.Era medlem HansSOLO har netop frigivet første musikvideo (og anden single) fra hans kollab-album med den amerikanske rapper Sincere (bl.a. kendt fra sit samarbejde med Statik Selektah), der også gæstes af en anden amerikansk rapper, Philo.


  HansSOLO har tidligere levereret produktioner til alt fra Joey Bada$$, The Voyagers og Flo Kennedy til Cunninlynguists og Erik og varsler nu sin debut-udgivelse sammen med Sincere. Albummet er blevet til uden at de to 19 årige nogensinde har mødt hinanden gennem andet end emails og telefonopkald. Det sker dog ansigt til ansigt for første gang til september når Sincere besøger Aarhus for at spille til HipHop & Burgers.

  Herfra håber vi på at albummet også udgives på vinyl!
  Kategori: RFC Anbefaler
 • 15.08.2016 Benal signer med Sony Music Benal har igennem de sidste år opnået en enorm hype med deres 3 EP-udgivelser (der blevet udgivet på albummet "Opstiging") og senest albummet "Nu". De har haft så meget undertryk at de nu er blevet signet hos Sony Music. Vi venter med spænding deres kommende udspil!


  Kategori: Artister vi elsker
 • 15.08.2016 MC's Fight Night lukker og slukker! Folkene bag den legendariske freestyle-konkurrence MC's Fight Night har netop meddelt at de kaster håndklædet i ringen. Her hos Run For Cover er vi utroligt kede af at høre denne udmelding, både set fra et kulturmæssigt synspunkt men også fordi at MC's Fight Night igennem årene har givet en lang række rappere et afsæt til en fantastisk rap-karriere. Nedenfor kan du se pressemeddelelsen:

  Vi har truffet en svær beslutning: Vi må som arrangører af Danmarks største rap arrangement smide håndklædet i ringen.

  Vores prisvindende freestyle-arrangement MC´s Fight Night har været på en fantastisk rejse. Siden opstarten i år 2000 har vi vundet utallige priser, udviklet og formidlet det danske sprog, gjort freestyle-genren anderkendt og landskendt, skabt en ny ungdomskultur i flere årgange, kort sagt så har MC?s Fight Night skrevet historie.

  Sidste år blev MC´s Fight Night afholdt i en udsolgt Koncertsal. Niveauet var højt og anmelderene gik fra skeptiske til euforiske: den nye generation af MC´s Fight Night rappere beviste at de var kommet for at blive ? og kunne levere. Det håb og talent der havde ulmet i årevis blev forløst i 2015 på direkte landsdækkende TV.

  Derfor undrer det mange at rejsen nu slutter. Men folkene bag arrangementet, Michael C.U.P. Kløvedal og Thomas Enghave, er afklarede.

  Thomas Enghave forklarer:
  ?Vi har de sidste par år haft svært ved at finde en økonomisk samarbejdspartner. Som har ville denne målgruppe på den lange bane. En hel essentiel ting ved MC´s Fight Night er det høje niveau, den detaljeret show-produktion der giver folket den flotte finale alle glæder sig til år efter år., og det vil vi ikke gå på kompromis med.
  MC´s Fight Night er kendt for den store og flotte Las Vegas inspirerede produktion. Skulle vi kunne levere det, uden en økonomisk sponsor, ville billetindtægterne blive for dyre - og det er vi ikke interesserede i. Derfor har vi nu valgt at stoppe, mens MC´s Fight Night vil blive husket i historien for den gode rapkvalitet og det imponerene højeunderholdningsniveau?.

  Michael Kløvedal supplerer:
  ?Det har bestemt ikke været en nem beslutning. Men det er den rigtige.
  Jeg vil ikke afvise at MC´s Fight Night ikke kan genopstå en dag, hvis vi finder den rigtige samarbejdspartner. Enten en stærk kommerciel partner, som virkelig vil os og vores fantastiske publikum eller måske med kulturpolitisk opbakning?

  Det er interessant at tænke på, at det vi har skabt aldrig har modtaget en eneste kultur krone. Vi har haft politikere ringside med armene i vejret, men aldrig har der været noget støtte til at få hjulene til at køre rundt, hverken for os som arrangører eller for vækstlaget og den næste genneration af freestyle MC?s.
  Vi bytter nu hatten i hånden ud med et håndklæde, som vi kaster i ringen.

  Finalen var i 2016 datosat til lørdag d. 15 oktober i DR Koncerthuset. Billetsalget startede allerede dagen efter finalen sidste år og der var allerede solgt over 400 billetter til finalen inden nytårsaften.

  Alle der har købt en billet vil få billetten refunderet hos billetlugen.dk

  Vi beklager over for arrangementes og hip hop kulturens mange følgere og ikke mindst alle de talentfulde MC?s der nu må nøjes med mindre battle konkurrencer rundt omkring i landet.

  Vi lukker for i år, men med døren på klem og lever i drømmen om igen at kunne råbe HELL MOTHERFUCKIN? YEAH med jer alle sammen igen en dag i fremtiden hvem ved?  Kategori: Events
 • 08.08.2016 Vigsø ude med debut-EP produceret af DJ Noize Vigsø, som mange måske kender fra MC's Fight Night eller Rap Slam Battles har netop udgivet sin debut-EP "Under Overfladen", der er produceret af ingen ringere end DJ Noize. EP'en er en samling af fem numre baseret på drømme hun selv har drømt. Der kredses om emner som død, røddenskab, feminitet og mere tabubelagte emner, som at være forelsket i sin svigerfar. En samling af syrede, skæve og surrealistiske betragtninger med sangerinden Nathalie Hallundbæk på omkvæd.

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 02.08.2016 Mund De Carlo med akustisk fortolkning af Emil Bønnelycke Tilbage i 2014 udgav Per Vers albummet "Rødder", hvor en række danske rappere lavede nyfortolkninger af klassiske danske digte. Derpå medvirkede Mund De Carlo med nummeret "Gaden", der var en fortolkning af Emil Bønnelyckes digt af samme navn. Det nummer har han nu valgt at nyfortolke i en akustisk version med gæstesang fra Maria Lé Berg, Simon Mortensen på saxofon og Martin Munck Schmidt på guitar. Du kan se musikvideoen herunder, hvor Carlos også synes at bære en ret flot T-shirt.


  Originalversion findes på albummet "Rødder".

  Rødder
  Diverse - Rødder, CD+Bog


  Kategori: Artister Vi Elsker