Dansk Engelsk
< 1 2 >
 • 27.11.2015 Legendarisk Jonny Hefty julekalender er røget på Youtube For 15 år siden lavede Jonny Hefty, sammen med GUG TANG KLAN og TeleSkopet, en sjov, tumultarisk og voldelig anti-julekalender i 4 afsnit, som blev sendt de 4 søndage i advent på TVDanmark Aalborg...


  Nu er det lykkedes ham, at fremskaffe de originale oldgamle betabånd, som vi har fået digitaliseret i samarbejde med Sebastian Sander Calundan og de næste 4 søndage fejrer vi sort jul med Gug Tang Klanen og uploader 1 afsnit om ugen på youtube...

  De starter med en lille teaser, som du majæ majæ gerne må dele, så vi kan få aflyst julen i år og komme på druk på gaden...
  Glem alt om Black Friday - SORT JUL!


  Kategori: Artister vi elsker
 • 26.11.2015 Nye fantastiske tuscher til Zentangle En ny og afstressende stilart indenfor tegning er på vej frem - Zentangle. En form for doodling, hvor man bl.a. tegner mandalaer eller forskellige krydseduller. Og vi har nu fået de allerbedste redskaber til dette, Sakura Pigma Micron drawing pen - en linie der bliver brugt af både kunstnere, designere og illustratorer. En perfekt og mediterende måde at slappe af mens man tegner strukturerede mønstre.


  Blækken i pennene, PIGMA© ink, er blevet standard for pålidelig, permanent højkvalitets blæk - især til zendoodle. De er præcise, fri for syre, kemisk stabile, vandfaste og falmer ikke. Smudser ikke og "bløder" ikke igennem på næsten alt papir.

  De findes i tre forskellige bokse. Hver boks indeholder udvalgte redskaber til de forskellige måder at kreere Zentangle kunst på.

  - Zentagle Kit Tusch Sæt m/6 penne
  - Zentangle Kit Tusch Sæt m/10 dele
  - Zentangle Kit Tusch Sæt m/12 dele
  Kategori: Nye varer
 • 26.11.2015 Run For Cover Cast #41 - Dato Ugens gæst er graffiti-legenden Dato - en mand der har trykket på dyser siden Grauballemanden var knægt. Vi tager et kig i hans gigantiske, 7kg tunge, blackbook og hører røverhistorier fra en mand med mange tusinde pieces på samvittigheden! Dato har desuden sit alterego, rapperen Mers Matello, med og han spiller et par tracks fra en kommende plade.

  Links:
  Datos website
  Mers Matello på Soundcloud
  Køb RFC lenskit optikker til smartphones
  The Game koncert i Århus og København
  Kategori: Run For Cover Podcast
 • 25.11.2015 Nu kan du få meget bedre billeder med RFC Lenskit Vi har i lang tid været på udkig efter en producent der har kunnet lave de perfekte linser til din smartphone og har endelig fundet dem. Det er vist ikke nogen hemmelighed at vi efterhånden tager alle vores billeder med vores telefon, men vi har personligt savnet muligheden for at kunne tage lidt mere avancerede billeder og derfor indledt denne jagt.

  Resultatet er nu endelig ankommet! RFC Lenskit er et sæt med en lille clip, der sættes på telefonen, hvorefter man skruer den ønskede optik på. Der er 3 optikker i sættet, hvoraf de 2 er sat sammen, men kan skrues fra hinanden. Det kommer i en lille pose der er let at tage med sig på farten.

  Blad + dråbe

  Der er følgende optikker:
  - Fisheye
  Helt kugleformet vidvinkel, til meget unikke billeder. Genial til video, hvor telefonen ofte zoomer lidt mere og man derfor ender med en Ultra Wide til video.

  - Ultra Wide
  Perfekt vidvinkel - få meget mere med på dit billede.

  - Macro
  Til mikroskopiske detaljer. Super fedt til at tage detaljebilleder hvor du går super tæt på.

  Træstub

  RFC Lenskit kan købes nu i både webshop og butikken og koster kun 149,95,-.


  RFC Lenskit
  RFC Lenskit, Smartphone optikker
  Kategori: Nye varer
 • 25.11.2015 Jokeren udstiller sin kunst i december Udover at være en dansk rap legende så har Jesper Dahl, aka Jokeren, igennem de sidste år også brugt en del af sin vågne tid på at male. Hans stil er original, provokerende og rå. Det kan nu selv opleve da han i samarbejde med HK Hovedstaden i København afholder fernisering d. 4.12.

  Du kan bl.a. se hans støttemaleri til julekampagnen "Klejner Til Jul".

  Ferningseringen finder sted d. 4.12. fra 16.00-18.00

  HK Hovedstaden
  Svend Aukens Plads 11
  2300 København S

  Du kan læse mere om arrangementet her
  Kategori: Events
 • 25.11.2015 Kom på street art tur med Jonny Hefty
  Så er det nu hvis du er interesseret i street art og tilfældigvis er i Aalborg d. 9.1. 2016

  Vidste du, at der er forskel på undergrundens Street art og den Street art som bestilles af byens gallerier - og at man kan finde den fedeste gadekunst med en app?

  Kom med på en hyggelig Street Art Walk rundt i Aalllerens gader med udvikleren bag app'en "Street Art Hunter", Mette Lausen lørdag d. 9. Januar fra kl. 11.00 ? 14.00. Vi hører de sjove historier, der knytter sig til byens nyetablerede gavlmalerier, besøger en halv-hemmelig kunstskole og ender i Platform4. Her spiser vi lækre italienske sandwich fra La Bottega og drikker kaffe, mens Jonny Hefty fortæller om, hvordan man ikke længere får bøder for sin kunst men i stedet hyldes af de lokale medier.
  Vi mødes foran Café Ulla Terkelsen, Kastetvej 36, 9000 Aalborg.
  Billetter kan købes her!
  Kategori: Events
 • 24.11.2015 The Game til Danmark Hvis du er nede med kick ass westcoast rap, så er det nu du skal slå til. The Game gæster nemlig Danmark ved hele to koncerter d. 22.1. samt d. 29.1.2016 - nærmere betegnet Voxhall i Århus og Store Vega i København. Billetterne kan allerede nu købes på Billetlugen.dk

  Han genoplivede West Coast-hiphoppen. Nu er The Game aktuel med dobbeltalbummet, 'The Documentary 2', der følger op på hans ti år gamle debut, 'The Documentary', som, med over fem millioner solgte eksemplarer, var af USA's de bedst sælgende dét år.

  Det ambitiøse værk fik en varm modtagelse, da det udkom i begyndelsen af oktober. Blandt andet kaldte All Music Guide det for "awesome", mens RapReviews.com skrev, at "The Game has delivered one of the greatest hip hop double albums in history".

  På dobbeltalbummet gæster en sand perlerække tunge navne, heriblandt Ice Cube, Diddy, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Drake, Kanye West samt ikke mindst Dr. Dre. Det er første gang, siden debutalbummet, at de to arbejder sammen, og The Game medvirkede desuden på Dre's 'Compton: A Soundtrack' i august.

  Samtlige de syv studiealbums, The Game har lagt navn til, er strøget til tops på den amerikanske Billboard 200-liste, så den nu 35-årige rapper er selv en sværvægter inden for sit hårdkogte fag.

  Siden han debuterede i 2002, har han opbygget sig ét af hiphoppens stærkeste bagkataloger, og dét får hans danske fans nu at mærke, når han til januar gæster VEGA og Voxhall og samtidig afbryder hele fire års dansk fravær.

  Hvis du vil vide mere om koncerten kan du læse mere her!


  Kategori: Events
 • 21.11.2015 Talib Kweli besøger Danmark og er aktuel med ny kompilation. Onsdag d. 25. og torsdag d. 26. november besøger den pladeaktuelle Talib Kweli Damark. Onsdag er det Train i Aarhus der får æren og erik x HansSOLO der opvarmer og torsdag går turen til Pumpehuset i København, hvor J-Spliff opvarmer.

  Talib Kweli Train
  Husk at vi har flere Talib Kweli vinyler på lager - både klassikere som Black Star og Reflection Eternal og den helt nye kompilation "Indie 500" i samarbejde med 9th Wonder mm.


  Kategori: RFC anbefaler
 • 20.11.2015 Limiteret og lidt hemmelig vinyludgivelse fra Schmugs (Context & ScratchMagic) De to efterhånden legender i dansk hip hop Context og Scratchmagic startede tidligere på året en crowdfundingkampagne for deres fællesprojekt Schmugs dertilhørende vinyludgivelse. Det lykkedes heldigvis og der blev indsamlet 102% af det ønskede og vinylen er nu endelig ankommet.

  Context er især kendt for at have produceret for et hav af internationale navne, herunder folk som Common, Guru, Dilated Peoples, Masta Ace, Non Phixion, Q-Unique og Ab-Soul. Han er også kendte som en del af Nobody Beats The Beats og har produceret på alle deres album. Han har også leveret mange vers og rappet på både engelsk og på dansk.

  ScratchMagic er både kendt for sine evner som DJ og som et af de originale medlemmer af Nobody Beats The Beats, som han har produceret for og turneret med siden starten. Han har en kæmpe passion for vinyl og er en af landets største cratediggere. Han elsker en gritty og støvet lyd og laver gerne lidt skæve beats. ScratchMagic er også en del af lydsystemet Diskantlyd.  " Quit Talkin'" som albummet hedder vil med garanti opfylde dit inderste behov for ægteboom bap hiphop, når du lægger dette album på pladespilleren. Her bliver de klassiske dyder taget seriøst lige fra brugen af obskure samples til de hårdtslående rim, der rammer lige i solar plexus som en kommentar til hiphops nuværende tilstand. Context's tekstunivers tager udgangspunkt i 90'ernes New York hiphop men byder også på mere personlige tekster bl.a. på et nummer som Boozin'. Hele moliviten er krydret med flere cuts fra ScratchMagics hånd end, hvad dit standard hiphop album tilbyder i dag. Sammen har de to herrer stået for produktionen af beats, der med garanti vil få et anerkendende nik fra landets beatmagere.

  Albummet er trykt i et begrænset oplag på 300 eksemplarer.

  Schmugs LP
  Schmugs - Quit Talkin'
  Kategori: RFC Anbefaler, Nye varer
 • 20.11.2015 Run For Cover Cast #40 - EnniOne Vi hylder det fede ved fejl og tilfældigheder i musikken da vi i denne uge har besøg af rapper og producer EnniOne til en snak om hans album "Så Længe Det Varer" der udkommer på vinyl d. 30. november.

  Han har desuden listet et exclusive track med om et meget bekymrende helbredsproblem :)

  Links:
  EnniOne - Så Længe Det Varer, LP
  Den Sorte Skole Shop

  Video: EnniOne - Doven Robot
  Kategori: Run For Cover Podcast
 • 16.11.2015 Danske kunstnere går sammen om støttealbum til Syriens flygtninge Suspekt & Folkeklubben, Jooks, Marwan, Amro, Ankerstjerne, Kaka, Pato, Ataf m.fl. er gået sammen om at lave en download-kompilation for at støtte internt og mere lokalt fordrevne flygtninge i Syrien, Libanon og Jordan.


  Om projektet skriver de selv:
  " Elleve millioner mennesker er på flugt på grund af krigen i Syrien. Størstedelen af dem lever i overfyldte lejre ved grænserne eller i nærområderne. De har brug for rent vand, mad og varmt tøj for at overleve vinteren. Sammen kan vi hjælpe dem. Derfor er vi gået sammen og har lavet et album med helt nye numre, nye fortolkninger og samarbejder på tværs af bands. Huskmitnavn har malet coveret som også fås som plakat. Køb albummet og plakaten til dig selv, giv dem som gave og vær med til at hjælpe. Albummet koster 80 kr. Plakaten koster 100 kr. Men du må meget gerne donere mere end det. Hver en krone går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps arbejde i Syrien, Libanon og Jordan ".

  Kategori: RFC anbefaler
 • 15.11.2015 The Palace rejser statuer Den efterhånden garvede svendborgensiske rapper J-Spliff har dannet den nye gruppe The Palace med den unge producer Apricut og de arbejder på deres debutudgivelse, som gerne skulle udkomme i starten af 2016 på SOUNDesc.

  Indtil da kan du høre og se deres første single "Statues" herunder.

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 15.11.2015 Felix De Luca er no. 1 Den danske engelsksprogede rapper, der tidligere er kendt som Verb Ink, er ude med ny video hvor han på bedste crossover-throwbackmanér proklamerer at han er nr. 1. Videoen havde premiere på Complex UK af alle steder.

  Nummeret er produceret af Dontaxaboutit, der også producerede to numre på Johnsons selvbetitlede album " Johnson", som vi udgivet på vinyl til december og kan forudbestilles her.


  Kategori: RFC Anbefaler
 • 13.11.2015 Run For Cover Cast #39 - Frida / Projekt Nada I denne uge har vi været en tur i Aalborg for at snakke med den kun 18-årige kunstner, Frida, der er droppet ud af skolen for at hellige sig sin kunst. Det blev til en rigtig interessant snak om kunst, graffiti og at følge sine drømme. Udover det har vi verdenspremiere på pose-tracket "Torben P" - et fødselsdagsgave fra RFC's Pouldc til Torben Portland, der netop er blevet 40. Gaven bestod i en limiteret vinyl (kun trykt i 1 ex.) med artwork af Kasper Spez. Tracket er produceret af Sundsdal og er med Magermayn, Jonny Hefty, Pede B, Mund De Carlo, Niarn, L:Ron:Harald, Meller, Supardejen, Gísli, Trepac og SupaJan. God fornøjelse!

  Links:
  Projekt Nada
  Johnson - Johnson, LP [Hvid vinyl]
  EnniOne - Så Længe Det Varer, LP
  Tue Track - Archives vol. 1 (In English), LP
  Raske Penge - Indtil Nu, 2LP
  Linkoban Støtte-T-shirt

  Kategori: Run For Cover Podcast
 • 13.11.2015 Johnson udkommer på helt clean hvid vinyl Tidligere i år udgav Johnson sit selvbetitlede og nok mest personlige album til dato, "Johnson". Nu kan vi endelig offentliggøre at albummet udkommer på vinyl i midten af december på hvid vinyl med whitelabel og hvidt cover med hul i allerbedste B:A:N:G:E:R:S stil.


  Albummet er blevet modtaget virkelig positivt af anmelderne. Han er blevet mere voksen og har mere på hjerte. Det er stadig tunge beats og fantastisk flow - bare mere reflekterende og det klæder Johnson.

  Du kan allerede forudbestille vinylen nu


  Johnson - Johnson, LP [Hvid Vinyl]
  Johnson - Johnson, LP [Hvid Vinyl]
  Kategori: Artister vi elsker, nye varer
 • 11.11.2015 Tue Track graver i arkiverne Ti år efter Tue Track udgav albummet "Rockin'" samler han nu op på de bedste og glemte numre fra arkiverne - på engelsk.

  Albummet var Tue Tracks - som gik under navnet Track72 på albummet - internationale break. Der medvirkede både nationale og internationale kunstnere og albummet blev rost af anmelderne og bragte ham ud i Europa, USA og Canada.

  "Det kom der en forholdsvis omfattende rejse ud af. En tour gennem Europa, sammen med (mit band: Stunn Gunn, Peder, Abdullah S): Wildchild, Percee P og andre Stones Throw artister. Frank-n-Dank (der på een dags afbræk drog til Jazz Café i London, og spillede den famøse, sidste koncert med J Dilla), Boot Camp Clik, De La Soul, KRS One m.fl. Min drøm!
  Men, det var også en drøm, der måske nær havde taget livet af mig - eller pippet fra mig..?! Jeg havde mavesår og ingen penge - og ingen promotion apparat til at sælge min plade (eftersom dem der bød sig til, ville have mine rettigheder I AL EVIGHED..?!) Og bla bla bla... Jeg måtte prøve at slippe drømmen.. for en tid.. Det er jo som om, at hvis du går "derud" - og putter dit ALT i det, kommer der også noget tilbage.. Venskaber opstår.. - og måtte alligevel nok indse, det at slippe drømmen, ikke hænger sammen med at lave musik. Så jeg fortsatte... lidt endnu.... med de der engelsktalende rytmespyttere. Det korte af det lange er, at jeg har haft nogle numre liggende i det jeg kalder arkiv-skuffen, OG var træt af hele tiden, at "støde på dem" og tænke, at de at de burde blive delt med dem der ville.. Nogle er tilbage fra 2006 (hvor jeg stadigvæk turnérede med pladen derude), andre er lavet i 2007/2008 og så synes jeg også der skulle noget nyt på
  ".

  I de ti år der er gået har Tue Track primært leveret produktioner til danske udgivelser, men der er gennem tiden blevet brygget på små projekter derhjemme.

  "Jeg vidste jo, at jeg havde alle de her numre liggende, der var på højde med mine bedste. Nogle af numrene er fra tiden omkring ?Rockin'" andre lidt senere, og et par af produktionerne er helt nye. Det er derfor jeg har besluttet at rydde op på skrivebordet og vise, hvad jeg har haft liggende i arkiverne".

  På albummet suges lytteren ind i en verden af astrofunk og sexede samples. Tue Track er ofte blevet kaldt en sampletroldmand og den titel fornægter sig ikke på albummet. Lyden er stram, men spænder bredt. Det ene øjeblik er stilen knastør og minimalistisk, i det næste forvandles beatet til et melodisk og sexet lydtæppe. Nogle af numrene har ligget i skuffen længe, men det er først nu, det hele er blevet pudset og poleret, mixet og masteret. Tilsammen bliver det til en helstøbt helhed, der for fans og feinschmeckere vil føje ekstra dimensioner til Tue Tracks univers, og for førstegangslyttere vil være en åbning til musikken fra en hårdtarbejdende, grænsesøgende og til tider legesyg producer.

  På albummet medvirker bl.a. Wildchild fra Californien og Maylay Sparks fra Philadelphia, samt danske Negash Ali og svenske ADL.

  "Archives vol. 1 (In English)" udkommer på vinyl d. 30. november, men du kan allerede forudbestille den nu.


  Tue Track - Archives vol. 1 (In English)
  Tue Track - Archives vol. 1 (In English)
  Kategori: Artister vi elsker, nye varer
 • 11.11.2015 Adnan med en yderst aktuel kærlighedserklæring til sin mor I start 90'erne kom Adnan til Danmark sammen med sin familie, da der var krig i Eksjugoslavien.
  "At give slip på alt hvad man har, for at give sin familie en tryg fremtid, er for mig noget af det smukkeste man kan gøre. Det er en af grundene til at jeg føler, at den her sang har været vigtig for mig at skrive. ''Ild og vand'' er først og fremmest en kærlighedserklæring til kvinden som gav mig livet. Det er en historie som handler om at være stærk, og hvad angår at være stærk, er min mor et af de bedste eksempler som jeg kender til, og derfor fortjener hun den her sang. Jeg vil gerne dedikerer nummeret til ALLE de stærke kvinder, som igennem ild og vand kæmper for at give deres børn det bedst mulige liv. - Jeg er meget spændt på at høre hvad i synes, og jeg håber i kan lige nummeret, i så fald skal i være hjertens velkomne til at hjælpe mig med at sprede budskabet".

  "Ild og vand" er tredje-singlen fra Adnans socialrealistiske "Projekt Nordbyen", hvor nærmest alle numre efterhånden er blevet anbefalet af DR's Karrierekanonen og også har fået en del opmærksomhed i politiske kredse.


  Kategori: RFC Anbefaler
 • 11.11.2015 EnniOne udkommer endelig på vinyl Tilbage i august 2014 udgav den danske rapper og producer EnniOne (bl.a. kendt fra Ham Den Lange - Carpe Diem My Ass og Henrik Hass - Nøgen Med Sokker På) sit debutalbum "Så Længe Det Varer" til gratis download. Der har længe været snak i krogene om en vinylversion og den udkommer endelig d. 30. november og kan allerede forudbestilles i webshoppen nu.

  EnniOne har selv stået for alle led i udgivelsen, værende produktioner, indspilning, rap, videokoncepter, covertryk og den udgives på hans eget selskab Og Så Videre. Stilen er samplebaseret støvet, skramlet og håndskåret og der er i produktionen gjort brug af alt fra kassette- og spolebåndoptagere til gamle mikrofoner.

  Vinylen udgives i 102 nummerede eksemplarer med one-of-a-kind covers hånd trykt af EnniOne selv, efter design af Triman Hunt. Farverne er løbende blevet varieret, så der er bogstavelig talt ikke to eksemplarer der er ens. I forhold til download-versionen er nummeret "Krig" udskiftet med et nyt og eksklusivt bonusnummer, "Flydende". En must-have til din samling.

  Her er lidt af hvad anmelderne havde at sige om pladen:

  "En perfekt lyd til hans yderst autentiske flow. Mange rappere har forsøgt sig med denne lyd, men realiteten er at kun få kan mestre den, det kan Enni dog. Om han er helt nede i poetry-tempo eller det går lidt hurtigere for sig, så går et ord igen ? autentisk. Han ved simpelthen hvordan det her shit skal gøres". - Dirty Disco Sound

  "Man får en fornemmelse af en større rød tråd rent lydmæssigt, når man lytter til pladen i sin helhed. Hvis man udelukkende lytter til den nye trap bølge, vil man få et lyd chok, men såfremt man er til en lidt mere analogiseret lyd, samples og konstante ordspil og gemte historier, vil man helt sikkert finde noget at dykke ned i". - Sorte Får

  "EnniOne leger med sproget på en god måde og leverer det, så man lytter. Der er med andre ord skåret ned for omkvæd og op for de loopede beats, og det er på den måde et rapalbum med fokus på de klassiske hiphop-dyder ? ja, for de findes. Heldigvis". - GAFFA


  EnniOne - Så Længe Det Varer
  EnniOne - Så Længe Det Varer, LP [Super Limited] Forudbestilling
  Kategori: Artister vi elsker, nye varer
 • 10.11.2015 Jacob Valbjørn er ikke død! "Rygterne om min rappension som nævnt i jeres podcast er ihvertfald mildt overdrevne" har Jacob Valbjørn netop skrevet til os. Vi er bare glade for at prikke lidt til manden, det har forhåbentlig hjulet med motivationen til denne nye video.

  "På nummeret medvirker den bulgarske horrorcore-rapper (og ægyptologiprofessor) Heretik fra øst-Sofia´s mest ondsindede crew, Horrortech".

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 08.11.2015 Støt Linkobans cancerbehandling i Tyskland med ny T-shirt For et år siden fik ) konstateret cancer og efter en lang kamp kan det danske syghusvæsen desværre ikke gøre mere.

  Hendes venner og familie i F1RSTEHOLDET har derfor lavet en T-shirt for at sample penge ind til hendes fremtidige behandlinger i Tyskland.

  T-shirten kan købes for enten 250,-, 500,- eller 1000,-. Pengene går ubeskåret til Linkobans behandlinger.

  Vi håber, at alle vil være med til at støtte vores søster Ling og ligesom os bære T-shirten med stolthed i kampen mod cancer.


  F1steholdet Linkoban T-shirt
  Du kan købe T-shirten og støtte Linkoban her

  I positive nyheder, så vandt Suspekt hele fire(!) statuetter til året DMA. Vi siger mange gange tillykke herfra.

  Suspekt
  Kategori: Nye varer, Artister vi elsker