Dansk Engelsk
< 1 2 3 >
 • 28.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 12 - End Død
  Et nummer om min yngste fætters kamp med sygdom. Han fik for et par år siden hidsigt nyresvigt og fik at vide, at der ville gå mange år, før de fandt en passende donor. Der skulle dog ikke gå så lang tid alligevel, da han sidste år fik det magiske opkald, og blev indlagt, så han kunne få det nye organ.

  Efterfølgende fik han overtalt en medarbejder på hospitalet til at fortælle ham, hvor nyren kom fra. Da han først vidste, hvilken by organet var fra, kunne han hurtigt finde frem til en bestemt dødelig ulykke, der højst sandsynligt hang sammen med organdonationen.

  I Italien i sommeren 2014 var han stadig i bedring efter operationen, og vi talte meget om hans situation. Han havde da endnu ikke besluttet, om han skulle tage kontakt til familien, hvis næres død faktisk redede hans liv.

  Jeg vil ikke sige så meget andet om musikken, end at jeg synes det er noget af det smukkeste på pladen. Især outroen - med guitar af Adams fætter Nicolas - er virkelig fantastisk sat sammen!


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 27.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 11 - Danser Ikk'
  I den sidste del af indspilningsfasen til Byggesten sad vi hjemme hos Adam Sampler og arbejdede på et mix. Han og Noize blev rastløse og begyndte at klippe samples op, mens de nynnede på et improviseret omkvæd. Adam tilsluttede en ældre live-mikrofon og fandt hurtigt på noget om en skaldet pige, der gav ham angst, fordi hun ikke ville stoppe med at twerke op af ham. Han indspillede desuden et vanvittigt sømandskor som ekstravokal, og de to gutter var ellevilde, da de vendte sig om mod mig og krævede, jeg skulle skrive vers til deres omlæg.

  Jeg nægtede med det samme? Ikke fordi deres oplæg ikke var godt, men fordi Byggesten skulle handle om mig som person, og en historie om en korthåret piges dansevaner ikke rigtig passede ind. I hvert fald ikke som jeg forestillede mig albummet.

  Noize blev irriteret over min modvilje og spurgte mig; "Jamen, hvis det SKAL handle om dig, så lad os dreje det ind i din verden? Hvis du er på en klub, og en pige kommer hen og spørger, om I skal danse, hvad siger du så?"

  "Nej...?" svarede jeg. "Det er genialt!" råbte han. "Det laver vi fanme et nummer om!"

  Og som sagt så gjort. Jeg skriv versene alene i mit studie på Nørrebro og sendte dem til Kim og Adam, der arbejdede videre på det. Vi fik desuden overtalt Adam til, at vi kunne gemme hans sømandskor, som det blev lagt i den førnævnte vanvittige studiesession.

  Justin Ulbrichsen instruerede og klippede den flotte musikvideo, du kan se nedenunder. Især festscenen var sindssyg at skyde, da vi fik en kæmpe fest op at stå, selvom det var søndag og kl var 13. Faktisk blokerede to statister toilettet i en halv time for at "hygge", hvilket viser meget godt, hvor højt bølgerne gik.


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!

  Kategori: Artister vi elsker
 • 26.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 10 - Kunstpause
  Et nummer, der kun er kommer til verden, på baggrund af en linje Lukas Lunderskov aka. LuxXx engang skrev i en kæmpe brandert sammen med bl.a. Bawl Disney og mig selv. Han skrev noget i stil med "Du kan ikke sige noget til mig jeg' en ung baws / prik prik prik, kunstpaus' /" og da Noize hørte den var han færdig af grin. Sidstnævnte fik i løbet af efteråret 2014 presset igennem, at den raplinje skulle være grundstammen til et nummer om "at tage en pause".

  Derfor var det naturligvis også Lukas, der levere omkvædet på "Kunstpause" - stadig med kraftig inspiration fra ovenstående linje. Hans ekstra vokaler på omkvædet er sgu priceless!

  Jeg skrev versene mens jeg var dommer til MCs Fight Night. Ikke fordi den tjans påvirkede min skriveproces særlig meget, men jeg kan bare tydeligt huske, at jeg prøvede at finde på linjer, da vi kørte i en minibus hjem til København fra indledende runder på Train i Aarhus.

  Linjen om Benjah er virkelig virkelig plat - undskyld gamle ven!

  Musikken er endnu en skitse fra Adam Sampler, som vi alle tre arbejdede videre på i plenum. Tempoet og energien i produktionen gør, at jeg glæder mig til at spille det her nummer live. Det kan kun blive en banger! Desuden er Lukas jo altid med som backuprapper, når vi er ude, så det er kun rart, jeg kan få et pusterum i omkvædsdelene til at drikke en øl... En kunstpause om man vil...


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 26.02.2015 RUN FOR COVER PODCAST LAUNCH!!!!!! *OPDATERET* Det er med kæmpe stolthed og begejstring at vi kan annoncere vores nyeste tiltag: Run For Cover Cast - en ugentlig podcast hvor vi snakker om hvad der sker i RFC, dansk hiphop, graffiti og meget mere. Vi launcher med hele 3 afsnit!!!!

  Det første er en introduktion til showet med et interview med Per Vers som både har medbragt en ny freestyle og et track fra hans kommende album TÆT. De to næste er en eksklusiv lyttesession med Pede B, DJ Noize og Adam Sampler hvor vi spiller den nye Pede B plade Byggesten (som først udkommer på mandag) og snakker om baggrunden for hver track!

  Det er hele 3 timers fuldstændig gratis underholdning og der er meget mere på vej. Forhåbningen er et ny afsnit hver uge, nogle gange med gæster, nogle gange uden - men altid sjovt og interessant!


  https://soundcloud.com/runforcover_dk
  Du kan høre showet på lige her (scroll ned), eller på vores soundcloud kanal - og via soundcloud app'en!  UPDATE: Direkte link til iTunes her!

  Lyt her:


  Kategori: Run For Cover Podcast
 • 25.02.2015 Kom til Pede B minikoncert i RFC-butikken! På mandag udkommer Pede B's nye album "Byggesten". I den forbindelse kommer Pede forbi RFC-butikken på Glentevej 47 mandag d. 2.3 kl. 17.00 og giver en minikoncert. Udover koncerten vil det selvfølgelig også være muligt at få en snak med Pede, autografer, lidt gratis øl og hygge!

  Da pladsen i butikken er begrænset anbefaler vi, at I kommer tidligt!

  Vi glæder os til at se jer!

  Kategori: Artister vi elsker
 • 25.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 9 - Gir' Så meget
  Det eneste nummer på Byggesten med en hemmelig feature... Kan du høre, hvem det er??

  Samarbejdet med de hemmelige gæster blev sat op af Noize, der længe havde talt med dem om at lave et eller andet sammen. Den første musikalske skitse blev leveret af Adam, Noize tilsatte lidt guitar og effekter, og jeg skrev (som ved så mange andre numre på pladen) mine vers på ferie i Italien.

  Nummeret handler om at have for travlt... I foråret 2013 blev jeg tilbudt et job på et PR-bureau, som jeg sagde ja til, fordi jeg forestille mig, at det ville være godt med en længere pause fra musikken. Jeg startede i sommeren 2013, og i det år jeg nåede at arbejde dér, faldt min plan om mindre musik gradvist fra hinanden. Jeg skulle egentlig undgå at tage i studiet, men endte med at udgive tre EP'er i løbet af året og afholdt desuden mit livs koncert på Bremen - noget der virkelig krævede meget forberedelse.

  Som du nok kan gætte, stressede jeg mig selv helt i stykker i førnævnte periode. Jeg spillede 1,5 koncert om ugen i gennemsnit og var i studiet minimum hver anden dag - hvilket så var vd siden af en 40-45 timers arbejdsuge på et kontor. En livsstil, som jeg uden tvivl ikke ville have kunne gennemføre i flere år uden at brænde helt sammen.

  Nummeret hedder som nævnt "Gir Så Meget", og jeg forsøger i versene at belyse begge sider af det ræsende tempo, jeg havde i det år, og følelsen af at give sig fuldt ud. I første vers med det negative i fokus - min stress, frustration og mangel på fritid - og i andet vers med det positiv - al den kærlighed universet giver tilbage, når du arbejder røven ud af bukserne for at nå dit resultat.

  Husk frem for alt... guderne hjælper den, der hjælper sig selv...


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 25.02.2015 Ny Bikstok vinyl ude til april! For nogle uger siden kunne vi fortælle at dancehall-legenderne Bikstok var på vej med en ny EP. Nu er der kommet noget mere konkret info. Den nye EP indeholder 8 tracks og udkommer helt præcist d. 17.4. Du vil allerede nu kunne forudbestille LP-versionen på nedenstående link.

  Køb Bikstok - Uranium LP her
  Kategori: Artister vi elsker
 • 25.02.2015 Idiotsikker dropper to vinyler på Record Store Day '15 Lørdag den 18. april er det Record Store Day. En dag hvor artister fejrer de uafhængige pladebutikker med en række limited vinyludgivelser - vinderne er alle der elsker god musik på vinyl. Historisk set har det aldrig været nogen kæmpe dag for hiphop udgivelser og da slet ikke de danske, men i år bliver det lidt bedre. Undergrunds selskabet Idiotsikker udgiver både en vinyl udgave af Swabs album Paranormal Playground samt debut-pladen fra Manus Nigra på denne dag. Begge vinyler er limited og på farvet vinyl - det kan vi bruge til noget!

  Om Manus Nigra skrive Idiotsikker: "Albummet består af 10 skæringer og kredser omkring trip-hop, neo-soul og hiphop. De tre singler "Bag Dig", "Den Anden Vej" feat. marki snøre og "Fantastisk Svært" er allerede udkommet til en fantastisk modtagelse og resten af "Blind Vej" lever på alle punkter op til det man kan forvente ud fra de tre numre. Eneste gæster på albummet er rapperne marki snøre og Sawyer."

  Begge plader kan køber hos Run For Cover både online og i butikken, dog ikke før Record Store Day. Det er dog muligt at skrive dig op så du får besked når de går på lager. Dette er dog ikke en reservation, kun en notifikation! Links: Swab - Paranormal Playground 2LP. Manus Nigra - Blind Vej, LP.
  Kategori: Artister vi elsker
 • 25.02.2015 I swimmingpoolen med R. Kelly og Emil Stabil! Et er de unge fremadstormende nye navne på den danske rap/trap himmel er Emil Stabil. Han hittede for et års tid siden med tracket "Er Det En Fugl" og i går smed han så to nye potentielle hits på Spotify og iTunes - nemlig tracksene "Swimmingpool" og "R. Kelly". Begge med stort potentiale til at rocke på clubberne men døm selv nedenfor.

  Du kan høre de to nye tracks her!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 24.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 8 - Drømme Om Stockholm
  Et af de få numre på pladen, der gæstes af en anden rapper, nemlig den svenske Ken Ring. Ken er en legende i Sverige, og det var super fedt, han var frisk på at stille op med rimelig kort varsel og levere et brutalt vers fyldt med energi og nerve.

  Skitsen til Drømme Om Stockholm var også en af de beats, jeg havde med til Italien i sommeren 2014, hvor min del af nummeret kom til verden. Teksten handler om at være født så tæt på et andet land, men aldrig rigtig interagere med det i andre henseender, end når svenskere tager til DK for at blive fulde, og danskere tager til Sverige for at smugle hash.

  Omkvædet indeholder et sample fra den svenske sanger Kjell Torbjörn, der indspillede nummeret tilbage i slutningen af 60erne. Noize ville gerne have hans tilladelse til at bruge det, så han og vores pladeselskab Playground brugte en masse tid og energi på at finde manden. Det viste sig, at han havde arbejdet i Strasbourg de sidste mange år og netop var gået på pension. Han var meget smigret over, at vi ville bruge hans gamle ting, så han sendte en pakke med hele sit bagkatalog i plader og desuden alle mulige uudgivne ting. Da han kom forbi København for et par uger siden, var Noize ude at spise med den ældre sanger, og vi tog alle en øl sammen efterfølgende. Rapmusik kan fanme sætte nogle skøre alliancer / venskaber op!

  Det ser forresten ud til, at Ken Ring kigger forbi vores releasekoncert i Lille Vega den 7/3, så vi faktisk får mulighed for at spille nummeret sammen. Det ser jeg virkelig meget frem til!


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 24.02.2015 Se eller gense dokumentaren: Tudsegammelt - Vejfilmen I 2012 da Tudsegammelt udsendte deres debut-album, havde deres ven Jacob Jorp fulgt dem i tykt og tyndt. Udover denne dokumentar har Jacob også stået bag tre af gruppens musikvideoer. Dokumentaren har ikke været tilgængelig på Youtube i over ét år men da Tudsegammelt besluttede at genoptrykke deres vinyl valgte de ligeledes at gøre dokumentaren tilgængelig igen - en rigtig varm og god dokumentar der viser hvordan det er at være "on the road" med Tudsegammelt.

  Husk at du også kan forudbestille genoptrykket af vinyludgaven nedenfor.

  Køb Tudsegammelt vinyl her!


  Kategori: Artister vi elsker
 • 24.02.2015 S!vas - nu med drone! Zulu Awards er lige på trapperne og traditionen tro har opfindsomheden været stor når de nominerede kunstnere skal have at vide at de er nomineret. På denne video, der er lavet af Zulu Awards og MetroXpress kan du se, hvordan de overrasker S!vas med at han er nomineret i kategorien "Årets Nye Danske Navn".

  Vi krydser fingre og håber det bedste for S!vas!

  Tjek S!vas + Zulu Awards video her!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 24.02.2015 Nyt album på vej fra Mund De Carlo Rapperen Mund De Carlo, der udover at være en fantastisk tekstforfatter, også er en fænomenal freestyler, udsender til marts sit nye album "Ordene Først". I den forbindelse afholder han release-fest d. 28.3. på Ideal Bar i Vega, København. Der er kun sat 200 billetter til salg til release-festen så du skal være hurtig. Albummet udkommer digitalt og på vinyl og vil i løbet af kort tid kunne forudbestilles hos os.

  Køb Mund De Carlo - Ordene Først LP her

  Hvis du har lyst kan du bestille billetter til release-festen her!
  Kategori: Events
 • 24.02.2015 Djämes Braun er Inficeret Kategori: RFC Anbefaler
 • 23.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 7 - Askepot
  Det andet nummer vi indspillede til Byggesten helt tilbage i foråret 2014, nogenlunde samtidig med Vi Hjerte Alberte udkom. Jeg havde haft beatet i rigtig lang tid, før jeg endelig fik en tekstmæssig ide, som jeg syntes kunne fungere over den meget hårde, men samtidig melankolske stemning på produktionen. Jeg elsker trommerne, der får mig til at tænke på den gamle stil G-unit kørte lydmæssigt...

  Nummeret handler om de følelser, der kommer mellem mennesker i nattelysets skær, der så efterfølgende fordufter med solens første stråler næste morgen. I første vers eksemplificeret mellem en mand og en kvinde i byen og i andet vers i forhold til musikeres evne til at tale skrald og lægge alle mulige planer hen over en stribe øl - der så selvfølgelig er glemt næste dag. De seneste par år har lært mig vigtigheden af at have et stærkt hold omkring sig, som man virkelig kan stole på. De mennesker, jeg laver musik med nu - både i studiet og når vi spiller live - er lige præcis denne her ting.

  Jeg hader at lyde som en mavesur rapper, men jeg er mere end træt af at hjælpe folk, der så efterfølgende glemmer alt om det. Men what the fuck, universet og karma virker, så det er ærgerligst for dem selv...

  Klaver-outroen er forresten noget af det smukkeste på pladen. Den er Adam Sampler 100 pct. ansvarlig for!


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker
 • 23.02.2015 Pede B danser ikke! Du kender det sikkert...du står på dansegulvet og gider (eller kan) ikke danse. Det er du ikke alene om! Pede B, der udsender sit nye album, d. 2.3. er nu videoaktuel med singlen "Danser Ikk'". En fantastisk sjov video med en stærk tekst. I forbindelse med udgivelsen kan du også rocke t-shirten, der er lavet til videoen.

  Køb Pede B t-shirten her


  Kategori: Artister vi elsker
 • 23.02.2015 Echo Out udgiver vinyl med Rapublik1 Er du til upolerede bangere og skarpe punchlines? Så er der god grund til at glæde sig til den 12. marts.
  PsoriaKriz, AndersAnderledes, Petta Bo Bedre og DJ Master L danner tilsammen Rapublik1 og de dropper en vinyl på undergrundsselskabet Echo Out til marts. Gruppen beskriver sig selv som "en samling rygsæk-pakkende og graffitimalende ungersvende med hang til stærke slaglinjer, bangeren beats og flabet attitude" og album sampleren nedenfor taler for at det ikke er helt skævt.

  Vinylen vil naturligvis kunne købes på Run For Cover.

  Kategori: Artister vi elsker
 • 23.02.2015 Sofles gør det igen! Den australske graffitimaler imponerer igen! Han er et af verdens største og mest anerkendte graffitinavne og nu har han igen smidt en video op, der fascinerer. Sofles er både kendt som en fantastisk maler men også en fantastisk hurtig maler. Denne vilde timelapse video viser prøver på hans kunnen. Tjek den ud her!


  Kategori: RFC Anbefaler
 • 23.02.2015 Ny video fra Højer Øye! Kategori: Artister vi elsker
 • 22.02.2015 Byggesten nedtælling: Dag 6 - Hold Fast I Mig
  Nummeret til min søns mor! Der er sikkert nogle, der vil mene, at jeg er for sød at høre på lige her, men jeg er sgu ligeglad. Det er sandheden for helvede!

  Hold Fast I Mig var et af de sidste numre vi indspillede til Byggesten. Noize fandt lyde og samplinger, Adam Sampler satte det hele sammen i en super fed skitse (mens Noize og jeg spillede i Jylland), og jeg indspillede vers og omkvæd alene i en god koger i studiet.

  Nummeret handler om det mest værdifulde, jeg har fået af et andet menneske? Som meget rastløs og distræt person er det fantastisk, når et andet menneske kan få dig til at sætte dit liv ned i gear. Jeg har gennem en del terapi fået etableret, at jeg højst sandsynligt er afhængig af adrenalin, hvilket også har en del af skylden for mine livslange søvnproblemer. Min søns mor er en af de eneste, der har kunne få mig til at slappe lidt mere af. Det har virkelig været en positiv omvæltning i mit liv, som jeg skylder hende en masse for.

  Desuden indeholder både starten af første og andet vers en reference til en linje fra Kalibers nummer ?Vest For København" - nemlig ?har været på afveje siden jeg gik i dagpleje" osv, der er omskrevet til at passe ind i denne her sammenhæng.

  Jeg er helt vild med outroen på nummeret, der igen er sunget af Emilie Moldow. Koret i denne del af nummeret leder tankerne hen på enkelte numre fra Commons bagkatalog (det synes jeg i hvert fald).


  Bestil BYGGESTEN på
  CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!
  Kategori: Artister vi elsker