Dansk Engelsk
< 1 2 3 4 >
 • 30.11.2014 Søndagsstener: Star Wars Sjældent har vi haft en weekend med så meget god live musik. Fredag stod den på den vildeste udsolgte Suspekt koncert i Store Vega (der høstede 5 stjerner i Politiken) og lørdag stod den på tråd; nærmere betegnet Oaklands finest; Machine Head - ligeledes i Store Vega. En vanvittig vild koncert! Så i dag er det søndag og tømmermændstid. Vi glæder os over at kunne stene den nye trailer for den kommende Star Wars film "The Force Awakens". Selvom Disney står bag filmen virker den alligevel lovende. Døm selv:

  Kategori: Søndagsstener
 • 29.11.2014 Jooks - Nu til hest Som vi har omtalt tidligere er Jooks igang med at færdiggøre sit 2. solo-album "Dyr", der er sat til at udkomme til marts 2015. Han har netop smidt sin nye video på nettet. En video der viser at han fester med manér. Nummeret er produceret af Jonathan Elkaer, der tidligere har leveret beats til bl.a. Suspekt, Marwan med flere. Den nye single tegner rigtig godt forud det nye album.

  Kategori: Artister vi elsker
 • 29.11.2014 København får flere lovlige graffitvægge Det er med store glæde, at vi har erfaret, at der nu er politisk flertal for at bygge fire nye lovlige vægge i København. I 15 år har graffiti-malere fra hele verden nydt godt af at kunne tage ud i Sydhavnen og male deres kunst. Det har igennem årene budt på tusindvis af vilde pieces. Desværre er Sydhavnen ved at være en saga blot, da det blev besluttet at den skule rives ned, for at gøre plads til et nyt boligbyggeri. 

  Siden det blev offentliggjort har der være bred frustration blandt malerne, fordi de lovlige vægge i København er så få, og med nedrivningen af Sydhavnen fjernede man det vel nok vigtigste sted overhovedet. Heldigvis har politkerne ikke siddet denne kritik overhørig. I November 2013 afholdte kommunen en offentlig høring, hvor også graffitimalerne blev taget med på råd. Dette resulterede i syv forskellige forslag til, hvor man kunne bygge lovlige vægge. Nu, lidt over et år efter høringen, har Kultur- og Fritidsudvalget i København besluttet, at man vil opføre fire nye lovlige vægge. Væggene kommer til at ligge ved skateparken i Fælledparken, ved skateparken i Nørrebroparken, Toftegårdsplads og Valbyparken. -Et tiltag som vi tager rigtig godt imod her hos RFC.

  Kulturordfører Simon Strange og Socialdemokraterne har netop udsendt nedenstående pressemeddelelse:
  "Graffiti skal accepteres som en del af Københavns fede byrum og være med til at brande København som en moderne storby. Graffitien skal ikke bare bulldozes væk fra Enghave Brygge - vi skal finde nye steder, hvor graffitikunstnere kan boltre sig, og anerkende den som en kunstnerisk del af byrummet, der med sine farver, former og budskaber giver liv og plads til alle".

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 28.11.2014 Det Gode Liv Lad det være sagt med det samme. Vi ELSKER S!vas! S!vas har igennem de sidste 2 år nået ud til det brede publikum men i virkeligheden har han være igang meget længere. Vi har fulgt ham siden starten, hvor Attila (Rent Mel) opdagede ham og tog ham i studiet. Som årene gik kom der mere og mere buzz omkring S!vas til trods for at mængden af tracks der blev udsendt var minimal. S!vas har længe været en af undergrundens bedst bevarede hemmeligheder og mange snakkede om ham selvom de færreste måske i virkeligheden havde hørt noget. -Se dét er buzz! 

  Han startede som backup rapper for Jooks og røg med ham på turné og langsomt men sikkert kom der flere og flere tracks ud, samt features på forskellige tracks og i dag er han en af DKs allermest hypede rappere herhjemme - og det med god grund. S!vas og Reza har sammen opbygget en ny lyd og et nyt udtryk for dansk rap - et nyt udtryk der har været tiltrængt rigtigt længe. S!vas har netop udsendt den nye video fra det anmelderroste album ""d.a.u.d.a. II". 

  Du kan tjekke resultatet her:

  Kategori: Artister vi elsker
 • 27.11.2014 Black Friday - Danni Toma på vinyl Ja, så er det i aften kl. 00.00 at vi smider den super limiterede vinyl-udgave ud med vores Aalborgensiske homie Danni Toma. Igennem de sidste år har vi udsendt en række super limiterede vinyler (Røgalarm, Pede B, Kasper Spez) som alle er blevet revet væk, og i dag er umulige at opdrive.

  I aften kl. 00.00 er det officielt Black Friday - Record Store Day, og det betyder at der bliver udsendt en række vilde udgivelser på vinyl verden over. Vores bidrag er Danni Toma's album "Rige Mænds Jakkesæt" som ikke tidligere har været udsendt på vinyl. Coveret er håndtrykt at kunstneren Lars Pank og LP'en er KUN trykt i sølle 150 ex. Alle LPer er unikke, håndnummererede og indeholder udover det originale album også to bonustracks.

  Køb Danni Toma - Rige Mænds Jakkesæt her på vinyl!

  Kategori: Artister vi elsker
 • 27.11.2014 Alis - et miniportæt! Et af vores all time danske yndlingsbrands, er vores venner fra Alis. Alis blev startet af Albert og Isabelle (deraf navnet Alis) tilbage i 1996 på Christiania. Siden starten har Alis haft dybe rødder i hiphop- og skatemiljøet og er den dag i dag et af de mest anerkendte og eftertragtede streetwear brands. De har været med til at starte festivaler (bl.a. Subkult i 1996), arrangeret skatekonkurrencer (bl.a. den legendariske Scandinavian Open 2001-2003), indenpendent events m.m.

  Du kender sikkert allerede det klassiske røde Alis logo, du kan se overalt i bybilledet. Ingen skater uden respekt for sig selv kører rundt uden et Alis sticker på hjelmen. Oprindeligt startede Alis med en meget lille kollektion af sweartshirts og kasketter og har sidenhen vokset sig store og til en brand der blev/bliver holdt øje med. 

  En af filosofierne bag Alis er at støtte op og udvikle subkulturer. Således har de en bærende rolle i at bl.a. den danske skateboard-scene er så udbredt i dag som den er. Du kender måske allerede den legendariske skateboard-hal "Wonderland" på Christiania, som Alis byggede (sammen med legender som Tom Penny og Justin Ashby) eller også kender du sikkert nogle af stjerne fra deres skateteam, der bl.a. huser Nicky Guerro, Dannie Carlsen, Bjørn Lillesøe med flere. Endvidere har Albert bl.a. rejst rundt i Indien og bygge skateboardramper og samlet skateboards ind til 3. verdenslande for at udbrede skateboarding men især også livsglæden.

  Vi havde bl.a. fornøjelsen af at samarbejde med Alis da vi sammen åbnede vores Alis By Run For Cover i Århus for nogle år tilbage. Nu har Alis over 15 år på bagen og er stærkere end nogensinde. 

  Køb Alis tøj her!  Kategori: RFC Anbefaler
 • 26.11.2014 Johnson live fra Vega Vi har tidligere omtalt, at vores gamle ven, Johnson, netop nu knokler i studiet for at færdiggøre sit 3. studio-album, der er sat til at udkomme i starten af 2015. Forleden spillede han to koncerter - én på Train i Århus samt én i Lille Vega i København. Nu har han netop sammenklippet en lille smagsprøve på, hvordan det gik ned i Lille Vega, så du kan se hvad du gik glip af.

  Tjek det her...

  Kategori: Artister vi elsker
 • 26.11.2014 Oplev R.A. The Rugged Man En af amerikansk raps mest gale/geniale rappere netop nu er fænomenet R.A. The Rugged Man. Han kan opleves live på Loppen i København i aften onsdag d. 26.11. R.A. har status som independent, kompromisløs, hardcore MC, hvis univers svæver mellem fantasi og grotesk virkelighed. 

  Han startede sin rap-karriere som bare 12-årig og har sidenhen skabt sig en succesfuld karriere, hvor han bl.a. har arbejder sammen med navne som Mobb Deep, Wu-Tang Clan og selveste Notorious B.I.G. I 2013 udsendte han albummet "Legends Never Die" som af mange blev betragtet som årets album det år.

  Køb R.A. The Rugged Man album her

  Du kan læse meget mere om R.A. og koncerten her!


  Kategori: Events
 • 25.11.2014 Run For Cover udgiver lærebog fra graffiti-begyndere! Vi er super glade for og stolte over at kunne præsentere vores nyeste projekt. Det seneste år har vi knoklet på bogen "Graffiti Håndbogen - En Guide For Begyndere", som vi nu er klar til at dele med verden.

  "Graffiti Håndbogen" er en lærebog for alle der interesserer sig for graffiti og gadekunst - og som gerne selv vil lære at udføre det. Både på papir, på lærrede og på væg.
  Bogen er spækket med dybdegående illustrationer og trin for trin forklaringer til at sikre at læsere på alle erfaringsniveauer kan være med.

  Som inspiration er der profiler af nogle af landets bedste kunstnere, der både viser deres tidlige værker og hvad et velplejet talent kan udvikles til.

  Graffiti Håndbogen er skrevet af den 18-årige gymnasieelev, Eske Touborg Matthiesen, som lever og ånder for graffiti. Det er første gang der på dansk er lavet en graffiti lærebog af denne kvalitet.

  Bogen er hardcover, 72 sider og indeholder værker fra de danske graffiti-talenter DatoSwetCMPBatesGreat og Menik.

  "Graffiti Håndbogen" udkommer mandag den 8. december men kan allerede nu forudbestilles på vores webshop både for sig selv og som en del af en pakke. Oplagt julegave eller mandelgave til den graffiti-interesserede, uanset alder.

  For at komme godt igang lancerer vi bogen i 4 forskellige pakker, så du, udover bogen, også kan købe den sammen med nogle blyanter, spraycans m.m. og spare lidt penge på det. 

  Du finder de fire forskellige pakker med "Graffiti Håndbogen" her.
  Som en bonus vil de første 25 eksemplarer af bogen indeholde en unik skitse af forfatteren.

  "Graffiti Håndbogen" vil desuden komme i udvalgte boghandlere landet over, og vil være muligt at bestille hjem for alle landets boghandlere!

  Her er et par billeder fra bogen:
  Kategori: Nye varer, Om Run For Cover
 • 25.11.2014 Lugtfri spraymaling Ja, du læste rigtigt. Liquitex er en spraymaling uden lugt, hvilket gør den særdeles velegnet til indendørs projekter. Faktisk er Liquitex lidt af en revolution. Det er første gang at et af de store kunstfirmaer laver en spraycan og det har resulteret i den første seriøse vandbaserede akrylspray på markedet. Det betyder med andre ord, at Liquitex er fri for mange af de giftige opløsningsmidler, du finder i almindelige spraycans, hvilket også er grunden til at malingen er lugtfri og væsentlig mindre giftig. Dog anbefaler vi stadig, at du benytter et åndedrætsværn, når du maler.

  Liquitex fås i 100 forskellige farver, hvoraf de også kører en serie med flourerescende farver samt en række transparente farver. -Så enhver kunstner kunne få dækket sit behov. Vi har netop fået lageret fyldt op igen, og du kan købe Liquitex spraymaling på nedenstående link.

  Køb Liquitex her!


  Kategori: RFC Anbefaler
 • 24.11.2014 Ny Malk De Koijn bog ude i dag! For nogle uger siden omtalte vi, at verdens farligste rapgruppe, Malk De Koijn, var ved at færdiggøre en bog. Bogen er netop landet på lageret og udkommer i dag. Bogen, der bærer titlen "Postkort Fra Langestrand" er en sag på hele 215 sider. Bogen indeholder alle gruppens tekster men også en række interviews, anmeldelser og en masse private fotos, hvoraf en del aldrig har været vist før. Så hvis du er Malk De Koijn fan, så bør denne bog absolut stå i din samling. 

  Køb Malk De Koijn's "Postkort Fra Langestrand" bog her - kun 349,95
  Kategori: Nye varer
 • 24.11.2014 MUST SEE! Alt Om Den Kommende Danni Toma Vinyl Siden vi for nyligt offentliggjorde den næste titel i serien af super limited vinyl fra Run For Cover har efterspørgslen været stor - og ikke uden grund. Bagkataloget af Røgalarm, Kasper Spez og Pede B blev alle revet væk i løbet af få dage. Nu er vi endelig klar med alt info om Danni Tomas "Rige Mænds Jakkesæt" - og endda en video af DET VILDESTE custom cover.

  "Black Friday" kalder amerikanerne den sidste fredag i November - og det er uden sammenligning deres største shopping dag. Nu har Record Store Day valgt at deltage i dette koncept og det er derfor også en stor dag for vinyl-udgivelser. Vi følger trop og udgiver derfor Danni Toma - "Rige Mænds Jakkesæt" fredag den 28. November - altså torsdag til midnat.

  Som altid med vores vinyl-udgivelser skal det være noget helt unikt og denne gang synes vi virkelig vi har overgået os selv. Kunstneren Lars Pank, der lavede det oprindelige "Rige Mænds Jakkesæt" cover, har fået helt frie hænder til at fortolke sit cover og resultatet er fantastisk! Som om det ikke var nok har han håndskåret og håndtrykt hvert eneste cover i linoliumstryk - så hvert cover er unikt kunstværk.

  Vi glæder os virkelig til den her og det håber vi også at I gør. Hold jer til - det går stærkt!

  Bookmark allerede nu dette link hvor du vil kunne bestille Danni Toma - Rige Mænds Jakkesæt på super limited vinyl.

  Kategori: Artister vi elsker, Om Run For Cover
 • 23.11.2014 Søndagsstener: MagerMayn vs. Kazpa G Ja, du kender det. Du er lige vågnet. Tømmermændene har gjort deres indtog, og pizzariaet åbner først kl. 16.00. Lad os hjælpe dig med ventetiden. Dagens søndagsstener er et glædeligt gensyn med to af dansk raps mest karismatiske rappere; nemlig MagerMayn og Kazpa G. I 2013 stødte de sammen til et Rapslam arrangement, som skulle vise sig at blive en af de mest underholdende battles i Rapslam's historie. 

  Go' stener til jer alle!

  Kategori: Søndagsstener
 • 22.11.2014 Glasuren På Kulturen funker ud med MC Einar! For nogle dage side omtalte vi GotMusic's kommende album med produceren Banner, der er ved at færdiggøre sit producer-album "BangerBannerBeats". Albummet gæstes af en række prominente features heriblandt MC MellerSuparDejenMund De Carlo4Pro med flere. 

  GotMusic har netop færdiggjort videoen til 1. singlen fra albummet, og det er med ingen ringere end gruppen Glasuren På Kulturen feat. MC Einar. Videoen er en hyldest til old skool hiphop, så hvis du ikke kender udtryk som "wild style, "Motip Quick", "skufle" og "sjoller", så bør du tjekke videoen ud. En fantastisk video med break, scratch, graff. Tjek den ud og drøm dig tilbage til dengang hiphoppen stadig var ung og real.

  "BangerBannerBeats" udkommer til foråret 2015.

  Kategori: RFC Anbefaler
 • 22.11.2014 Gintberg besøger Dobbelt A Jan Gintberg er netop igang med at lave optagelser til hans populære program "Gintberg På Kanten". I programmet besøger han folk rundt omkring i landet, for at se hvordan de lever, deres luner og deres traditioner - et rigtig sjovt og anderledes program. Den kommende sæson bringer ham bl.a. til Nordens Paris, hvor han teamer op med Jonny Hefty til en snak om, hvad det er de har gang i i Aalleren!

  Gintberg På Kanten rammer dit TV til foråret 2015.

  Kategori: Artister vi elsker
 • 21.11.2014 Den lille sorte slyngel! Tysk Montana er en af de bedste graffitiproducenter i verden. Drengene har netop lanceret denne lille sorte slyngel - en micro-can der indeholder 50ml sort maling, hvor en almindelig dåse indeholder 400ml. Det betyder, at dåsen ikke er meget større end en æske tændstikker, hvilket gør den let at gemme, når du vælter rundt på togt. Det er en high pressure dåse med en kombination af sort maling og nitro-lak. Så den dækker rigtigt godt - og så er den utrolig handy og ikke mindst diskret. Masser af sjov for en flad 20'er.

  Go' maler!

  Køb Montana Black micro can her!
  Kategori: Nye varer
 • 21.11.2014 Flashback Friday: Homeboy Sandman Det virker passende at finde dette interview frem fra gemmerne, som vi lavede med Homeboy Sandman da han debuterede på Stones Throw. Netop nu hvor opfølgeren er landet...

  "I bund og grund er det et ønske om at bruge det talent som gud har givet mig og om at formidle styrken der ligger i sandhed og kærlighed"  ja, det kunne både være en præst og en argentinsk fodboldspiller vi taler med, men det er ingen af delene. Ordene kommer fra den 32 årige New Yorker Homeboy Sandman. En af de seneste års mest hyldede undergrundsrappere som netop har taget et stort skridt i den rigtige retning - han har nemlig signet med det legendariske label Stones Throw og udgivet pladen "First of a Living Breed".
  "Det var en drøm, der gik i opfyldelse" fortæller han om signingen. Stones Throw er det førende indie-label på planeten og den mest magtfulde allierede jeg kunne ønske mig på min mission". Men hvordan bliver man opdaget af Peanut Butter Wolf, manden der styrer dette magtfulde label. "Det var faktisk min mand Jonwayne der etablerede kontakten, og for det er jeg evig taknemmelig ? han sørgede for at PBW hørte mine ting og så gik det bare derfra".

  "Budskabet et det vigtigste" skynder Sandman at understrege da vi spørger ind til hans ellers så kreative og varierede levering på mikrofonen. "Jeg lader musikken og de ting der foregår når jeg skriver påvirke min levering - men det er altid budskabet der kommer først". Det er da også netop budskabet der skiller Homeboy ud fra mængden, eller måske rettere det at der er et budskab i rap lavet i 2012. Det kommer fra alt hvad jeg ser, hører, rører, smager, oplever og føler - kombineret med en trang til at fortælle sandheden som jeg ser den siger han om de mange budskaber han berører på pladen.

  Det er dog kombinationen af både budskab og levering der har gjort at bl.a. The Source, Rolling Stones og XXL har hyldet ham som en af de mest interessant up-commers.
  Men kan det ikke være op ad bakke at lave intelligent musik i en tid hvor så meget af hvad der ellers udkommer er så komplet idiotisk?!  "På sin vis jo, men de svære kampe er de eneste der virkelig er værd og kæmpe, om som Q-Tip så præcist sagde det >> I don't really mind if it's over your head 'cause the job of resurrectors is to wake up the dead<< jeg er her for at knokle!?
  "Jeg har det fantastisk med at være en rollemodel for de unge. Vi er alle rollemodeller, kunstnere eller ej fortæller Sandman om hans positive budskaber "Vi har alle sammen nogen der ser op til os og det er et ansvar jeg påtager mig 100% - jeg går ind for at tage fuldt ansvar for alt hvad der foregår i mit liv".

  -Og med de positive ord lader vi den travle rapper komme tilbage til arbejdet.

  Du kan købe det nye Homeboy Sandman album Hallways, lige her!
  Kategori: Flashback Friday
 • 20.11.2014 12 minutters freestyle fra Pede B I går bragte vi nyheden om Per Vers' vilde 8 minutters improviserede galskab men nu er Pede B kommet med en freestyle video på hele 12 minutter. Pede B opfordrede sine fans til at sende emner ind med, hvilke ting der har været med til at forme deres liv. Det kom der en masse sjove emner ud af.

  Du kan se resultatet her:

  Kategori: Artister vi elsker
 • 20.11.2014 M.O.P. til Danmark Legendariske M.O.P. eller Mash Out Posse rammer det fynske d. 26.11. på Posten i Odense. Gruppen er på en kæmpe Europa-turné, der bringer dem til Danmark, hvor de spiller et enkelt show. Siden 1992 har rapperne Lil' Fame og Billy Danze leveret kompromisløs hiphop til masserne. Du kender sikkert allerede monsterhitsene "Ante Up" og "Cold As Ice" men Brroklyn-drengene har meget mere stærkt materiale at byde på og er kendte for at give den gas live. Tidligere i år udsendte de så albummet "Street Certified", som de er ude og promovere nu. 

  Køb billetter til M.O.P. her!


  Kategori: Events
 • 20.11.2014 På tour med Jokeren Som vi omtalte tidligere, så udsendte Jokeren sit 3. soloalbum "Dansker" i mandags, og albummet gik direkte ind som #1 på iTunes hiphop-liste. Nu har han netop offentliggjort, at han til marts 2015 tager på forårsturné i landets fire største byer. Så har du lyst til at tjekke "Alpha Hannen" live in action, så kan det gøres følgende steder og datoer:

  D. 26.3. - Skråen, Aalborg
  D. 27.3. - Posten, Odense
  D. 28.3. - Train, Århus
  D. 1.4. - Lille Vega, København

  Kategori: Events