1-2 dages levering    Billig fragt    EAN betaling

København får flere lovlige graffitvægge

Kundeservice | Run For Cover 29. Nov 2014
Det er med store glæde, at vi har erfaret, at der nu er politisk flertal for at bygge fire nye lovlige vægge i København. I 15 år har graffiti-malere fra hele verden nydt godt af at kunne tage ud i Sydhavnen og male deres kunst. Det har igennem årene budt på tusindvis af vilde pieces. Desværre er Sydhavnen ved at være en saga blot, da det blev besluttet at den skule rives ned, for at gøre plads til et nyt boligbyggeri.

Siden det blev offentliggjort har der være bred frustration blandt malerne, fordi de lovlige vægge i København er så få, og med nedrivningen af Sydhavnen fjernede man det vel nok vigtigste sted overhovedet. Heldigvis har politkerne ikke siddet denne kritik overhørig. I November 2013 afholdte kommunen en offentlig høring, hvor også graffitimalerne blev taget med på råd. Dette resulterede i syv forskellige forslag til, hvor man kunne bygge lovlige vægge. Nu, lidt over et år efter høringen, har Kultur- og Fritidsudvalget i København besluttet, at man vil opføre fire nye lovlige vægge. Væggene kommer til at ligge ved skateparken i Fælledparken, ved skateparken i Nørrebroparken, Toftegårdsplads og Valbyparken. -Et tiltag som vi tager rigtig godt imod her hos RFC.

Kulturordfører Simon Strange og Socialdemokraterne har netop udsendt nedenstående pressemeddelelse:
"Graffiti skal accepteres som en del af Københavns fede byrum og være med til at brande København som en moderne storby. Graffitien skal ikke bare bulldozes væk fra Enghave Brygge - vi skal finde nye steder, hvor graffitikunstnere kan boltre sig, og anerkende den som en kunstnerisk del af byrummet, der med sine farver, former og budskaber giver liv og plads til alle".