Dansk Engelsk
27.11.2014

Alis - et miniportæt!

Et af vores all time danske yndlingsbrands, er vores venner fra Alis. Alis blev startet af Albert og Isabelle (deraf navnet Alis) tilbage i 1996 på Christiania. Siden starten har Alis haft dybe rødder i hiphop- og skatemiljøet og er den dag i dag et af de mest anerkendte og eftertragtede streetwear brands. De har været med til at starte festivaler (bl.a. Subkult i 1996), arrangeret skatekonkurrencer (bl.a. den legendariske Scandinavian Open 2001-2003), indenpendent events m.m.

Du kender sikkert allerede det klassiske røde Alis logo, du kan se overalt i bybilledet. Ingen skater uden respekt for sig selv kører rundt uden et Alis sticker på hjelmen. Oprindeligt startede Alis med en meget lille kollektion af sweartshirts og kasketter og har sidenhen vokset sig store og til en brand der blev/bliver holdt øje med. 

En af filosofierne bag Alis er at støtte op og udvikle subkulturer. Således har de en bærende rolle i at bl.a. den danske skateboard-scene er så udbredt i dag som den er. Du kender måske allerede den legendariske skateboard-hal "Wonderland" på Christiania, som Alis byggede (sammen med legender som Tom Penny og Justin Ashby) eller også kender du sikkert nogle af stjerne fra deres skateteam, der bl.a. huser Nicky Guerro, Dannie Carlsen, Bjørn Lillesøe med flere. Endvidere har Albert bl.a. rejst rundt i Indien og bygge skateboardramper og samlet skateboards ind til 3. verdenslande for at udbrede skateboarding men især også livsglæden.

Vi havde bl.a. fornøjelsen af at samarbejde med Alis da vi sammen åbnede vores Alis By Run For Cover i Århus for nogle år tilbage. Nu har Alis over 15 år på bagen og er stærkere end nogensinde. 

Køb Alis tøj her!
Kategori: RFC Anbefaler