1-2 dages levering    Billig fragt    EAN betaling

Tue Track graver i arkiverne

Kundeservice | Run For Cover 11. Nov 2015
Ti år efter Tue Track udgav albummet "Rockin'" samler han nu op på de bedste og glemte numre fra arkiverne - på engelsk.

Albummet var Tue Tracks - som gik under navnet Track72 på albummet - internationale break. Der medvirkede både nationale og internationale kunstnere og albummet blev rost af anmelderne og bragte ham ud i Europa, USA og Canada.

"Det kom der en forholdsvis omfattende rejse ud af. En tour gennem Europa, sammen med (mit band: Stunn Gunn, Peder, Abdullah S): Wildchild, Percee P og andre Stones Throw artister. Frank-n-Dank (der på een dags afbræk drog til Jazz Café i London, og spillede den famøse, sidste koncert med J Dilla), Boot Camp Clik, De La Soul, KRS One m.fl. Min drøm!
Men, det var også en drøm, der måske nær havde taget livet af mig - eller pippet fra mig..?! Jeg havde mavesår og ingen penge - og ingen promotion apparat til at sælge min plade (eftersom dem der bød sig til, ville have mine rettigheder I AL EVIGHED..?!) Og bla bla bla... Jeg måtte prøve at slippe drømmen.. for en tid.. Det er jo som om, at hvis du går "derud" - og putter dit ALT i det, kommer der også noget tilbage.. Venskaber opstår.. - og måtte alligevel nok indse, det at slippe drømmen, ikke hænger sammen med at lave musik. Så jeg fortsatte... lidt endnu.... med de der engelsktalende rytmespyttere. Det korte af det lange er, at jeg har haft nogle numre liggende i det jeg kalder arkiv-skuffen, OG var træt af hele tiden, at "støde på dem" og tænke, at de at de burde blive delt med dem der ville.. Nogle er tilbage fra 2006 (hvor jeg stadigvæk turnérede med pladen derude), andre er lavet i 2007/2008 og så synes jeg også der skulle noget nyt på
".

I de ti år der er gået har Tue Track primært leveret produktioner til danske udgivelser, men der er gennem tiden blevet brygget på små projekter derhjemme.

"Jeg vidste jo, at jeg havde alle de her numre liggende, der var på højde med mine bedste. Nogle af numrene er fra tiden omkring ?Rockin'" andre lidt senere, og et par af produktionerne er helt nye. Det er derfor jeg har besluttet at rydde op på skrivebordet og vise, hvad jeg har haft liggende i arkiverne".

På albummet suges lytteren ind i en verden af astrofunk og sexede samples. Tue Track er ofte blevet kaldt en sampletroldmand og den titel fornægter sig ikke på albummet. Lyden er stram, men spænder bredt. Det ene øjeblik er stilen knastør og minimalistisk, i det næste forvandles beatet til et melodisk og sexet lydtæppe. Nogle af numrene har ligget i skuffen længe, men det er først nu, det hele er blevet pudset og poleret, mixet og masteret. Tilsammen bliver det til en helstøbt helhed, der for fans og feinschmeckere vil føje ekstra dimensioner til Tue Tracks univers, og for førstegangslyttere vil være en åbning til musikken fra en hårdtarbejdende, grænsesøgende og til tider legesyg producer.

På albummet medvirker bl.a. Wildchild fra Californien og Maylay Sparks fra Philadelphia, samt danske Negash Ali og svenske ADL.

"Archives vol. 1 (In English)" udkommer på vinyl d. 30. november, men du kan allerede forudbestille den nu.


Tue Track - Archives vol. 1 (In English)
Tue Track - Archives vol. 1 (In English)