Dansk Engelsk
20.02.2015

Byggesten nedtælling: Dag 4 - Tilbage Til Start

Pede B vil de kommende tretten dage præsentere sin nye plade "Byggesten" her på bloggen. Hver dag kommer der en smagsprøve på et nyt nummer sammen med en beskrivelse af tankerne bag teksten og musikken. Alle ord er Pedes egne, og vi fralægger os ansvaret. Enjoy!

Tilbage Til Start

For mange år siden hørte jeg meget Canibus og fortalte fascineret min mor om nummeret "AIDS is gold, HIV is platinum". Jeg var forundret over, hvordan man kunne være så genial at beskrive forskellige dødsårsager som personer, og derved fortælle en hel unik historie på et nummer. Musik er et genialt medie til at fortælle historier, og som storforbruger af musik kan jeg godt nogle gange blive irriteret, når det er de samme 3-4 temaer, der altid går igen.

Min mor svarede, at jeg da burde skrive et nummer, om dengang min onkel Mino efter en del år i Danmark valgte at rejse tilbage til sit hjemland Italien, fordi han ikke følte sig velkommen længere. Hun syntes, det "had", han havde følt dengang, kunne vise andre, hvilke konsekvenser fremmedfjensk retorik kan have på enkelte individer. Historien er fra 60erne, men relaterer sig ret godt til den nuværende udlændingepolitik, hvor diverse klaphatte spreder had og intolerance via sociale medier.

Jeg skrev aldrig nummeret dengang, men kom tilbage til ideen i sommers. Det er så let - og nytteløst - at lave et "fuck rascisme" nummer nutildags, men det ender med at prædike for koret i stedet for at flytte noget som helst holdningsmæssigt. Jeg vil langt hellere forklare dig en personlig historie, der beskriver hvorfor jeg synes vi skal gøre mere ved problemet.

Skitsen til musikken er lavet af Noize og var en en del af den bunke beats, jeg havde med i Italien i sommeren 2014, hvor jeg fik skrevet størstedelen af albummet. Det er et tungt nummer, men også en af mine personlige favoritter fra Byggesten. Som på en del andre numre på albummer er det den dygtige Emilie Moldow, der lægger kor i omkvædet.

Bestil BYGGESTEN på CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!

Kategori: Artister vi elsker