1-2 dages levering    Billig fragt    EAN betaling

Byggesten nedtælling: Dag 1 - Jeg Sværger

Kundeservice | Run For Cover 17. Feb 2015
Pede B vil de kommende tretten dage præsentere sin nye plade "Byggesten" her på bloggen. Hver dag kommer der en smagsprøve på et nyt nummer sammen med en beskrivelse af tankerne bag teksten og musikken. Alle ord er Pedes

Jeg Sværger
Det første nummer på Byggesten hedder "Jeg Sværger" og er gæstet af den dygtige sanger Mr Mo fra gruppen Kaliber. Jeg har kendt Mo siden dengang for hundrede år siden, hvor en del af mine gamle venner gik i samme skole som ham. Mo og jeg var en del af det samme slæng, der væltede rundt på A-bar hver torsdag til ti-kroners-bar og derved temmelig økonomisk hamrede os ned for ingen penge. Selvom vi har kendt hinanden længe, har vi faktisk aldrig rigtig lavet noget musik sammen - før nu altså... Jeg er STOR fan af Kaliber og pissestolt af de drenges succes, så det var dejligt at han havde tid.

"Jeg Sværger" er en god start på Byggesten, fordi meget af albummet handler om at se tilbage, og netop nummeret her afveksler fra dette ved at beskrive min nuværende sindstilstand - en slags statusbillede om man vil, af en masse af de tanker, jeg render rundt med for tiden.

Musikken er (som på resten af pladen) leveret af Adam Sampler og DJ Noize. Noize lavede så vidt jeg husker den første skitse på en færge, da vi spillede koncert et sted i Jylland sidste år. Han har ofte et lille setup med, så familiefaderen kan multitaske, når der er børnefri. Efter i flere uger at have bedt ham sende skitsen til mig, kom den endelig på mail i den sidste skrivefase af pladens tilblivelse. Jeg skrev og indspillede de to vers alene i mit og Adams studie på Nørrebro, men endte alligevel med at tage det om hjemme i Noize's hjemmestudie. Man giver sig alligevel en smule mere, når de to bananer står og kigger stift, mens jeg indspiller - pres virker åbenbart engang imellem? Mo fik skitsen på mail og vi brainstormede begge en del over, hvordan omkvædet kunne fungere. Han fandt hurtigt på en super god melodi, som jeg så satte ord på.

Tema, trommerne og omkvædet gør jeg virkelig glæder mig til at spille det her nummer live. Hvis guderne er med os, har Mo også tid til at assistere os på scenen den 7. marts til den udsolgte releasekoncert i Vega. Det ser jeg fanme frem til!

Bestil BYGGESTEN på CD eller LP her og deltag i konkurrencen om bl.a. en privatkoncert og fede freestyles fra Pede B. Desuden får alle, der bestiller albummet via Run For Cover, en signeret plakat med gratis!

SNIPPET: