Dansk Engelsk
08.03.2016

Tue Track sampler PowerSolo på nyt album

Tue Track følger den nu allerede udgåede "Archives vol. 1 - In English" op med et helt album hvor han har samplet den danske rockabilly-gruppe PowerSolos album "The Real Sound". De to parter har under tilblivelsen af albummet aldrig mødt hinanden face-to-face, men de to eklektiske kunstnere har lykkedes med at skabe et ufatteligt gennemført værk dette til trods. De beskriver det selv som "the hippest hop rock record ever minced".

"The Unreal Zound" tager udspring i PowerSolos album fra 2014, "The Real Sound", men Tue Track har gravet dybere ned i PowerSolos diskografi og choppet up og samplet løs. Mens "The Real Sound" var en konceptuel opsamlingsplade af fiktive novelty-hits 7" fra 50'er-70'erne er Tue Tracks inspirationskilde fra 80'erne - 00'ernes hiphop og electro.


Idéen om at få et rockband til at arbejde sammen med en hiphop-producer opstod allerede ved første A&R møde da PowerSolo signede med Crunchy Frog i 2004. De har siden teamet op med L.O.C. til P3 Guld, men det er først inden for de sidste par år at det for alvor er begyndt at blive til noget. En proces der allerede begyndte før "The Real Sound" udkom og som nu to år senere resulterer i denne bastard af en plade.

Det har også været en udfordring, da der ikke har skullet laves en remixplade, men Tue Track i stedet har skullet lave sit eget album i bedste DangerMouse stil - udelukkende med PowerSolo samples. Kombineret med analoge synths, et hav af trommemaskiner, to pladespillere og en mixer. Et instrumental eksperiment der leder tankerne mod amerikanske mestrer som El-P, Madlib og J Dilla.

PowerSolo og Tue Track har før arbejdet sammen på et par dobbelt-singles med Tue Tracks fortolkning på B-siden. Måden Tue Track har valgt at behandle de forskellige numre varierer - nogle er mere chopped up, hvor andre bibeholder mere af den oprindelige lyd fra masterbåndene. Dogmet har været at Tue Track kun har måtte bruge samples fra PowerSolos bagkatalog og krydrer det med synths og trommemaskiner. Albummet lander et sted mellem et remix-album og et almindeligt traditionelt album. Noget helt unikt.

Albummet udkommer på CD og LP d. 15. april 2016.

Tue Track vz PowerSolo - The Unreal Zound, LP


Kategorier

Recent posts


Arkiv